02:28:39 24.04.2024
Stiri

Restricții pro-pandemie și vaccinuri pentru împuținarea populației

Actualitate 04.04.2021 10:23 Vizualizări2536 Autor: Ziarul National
 Restricții pro-pandemie și vaccinuri pentru împuținarea populației


Trustia, elegii politikoase

Ați citit cumva restricțiile anti-Covid-19, stabilite de guvernul impropriu, de azi pe mâine, al lui Ciocoi? Nu v-a venit prin cap că sunt niște restricții PRO pandemie? Un exemplu: să nu ne plimbăm prin parcuri și păduri… Adică să nu mergem acolo unde riscul de a ne infecta e prea mic, aproape egal cu zero… Alt exemplu: să nu ieșim din casă de la 11 seara până la 5 dimineața… Adică să nu ieșim atunci când străzile sunt pustii și nu avem cum să ne infectăm…

Dar nu ni se interzice, de exemplu, să intrăm în microbuzele, troleibuzele și autobuzele ticsite, unde coronavirușii agresivi pătrund în organismul pasagerilor prin ochii și urechile neacoperite de masca protectoare…

Pe de cealaltă parte, Kozak i-a promis lui Krasnoselski 60 de mii de vaccinuri Sputnik V, la 300 de mii de oameni, iar lui Dodon –-120 de mii de doze, adică doar de două ori mai mult, la o populație de peste opt ori mai mare. Nu ar sugera aceasta că și Moscova și-ar dori ca populația de pe malul drept al Nistrului să se împuțineze mai repede decât pe malul stâng al Nistrului…?

De ce ne-ar împinge guvernul inadvertent dodonoșorist pe toboganul infectării în masă nu e greu de ghicit: ca să o sperie și să o abată pe zvăpăiata președintă de la gândul dizolvării fatale a Parlamentului. Zadarnică încercare! Mai degrabă Nistrul și Prutul vor curge îndărăt, spre Carpați, decât Maia Sandu va renunța la alegeri anticipate, pentru a umplea Parlamentul cu oameni buni de stat!

Acum stau și mă gândesc de ce oamenii noștri de stat se gândesc la salvarea poporului numai după ce își dau demisia. De ce, bunăoară, Ion Chicu nu s-a gândit să dezvolte și să consolideze republicuța când era prim-ministru, de ce i-a venit această idee când nu mai este în funcție?

Al vostru cherdament, endimion, Ion Buraga.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md