Presă independentă insuficientă, dificultăți în jurnalismul de investigație și știri false. Ascultă noul episod al podcast-ului „The Moldovan Coffee Break”

0-02-05-6d155e294f048a027117852628ab4778cfb134c11321571f7cc2360d2bd59e16_2dfb312c

The Moldovan Coffee Break este un podcast realizat de compania media din Irlanda Europa United în cooperare cu Loredana Prijmireanu și are ca scop prezentarea Moldovei către audiența din Vest printr-un exercițiu de reflectare asupra realității și a aspirațiilor existente pentru țară. În a șasea ediție a podcast-ului, Cristina Carmanu povesteşte atât despre importanța presei independente pentru o națiune în tranziție, cât și despre combaterea dezinformării.

Cristina Carmanu are 23 de ani, e studentă masterandă și e pasionată de politica externă și cea de dezvoltare. Pe parcursul studiilor, Cristina a făcut mai multe stagii în țară pentru a-și putea dezvolta capacitățile și pentru a acumula cunoștințe practice. Cristina a fost traducătoare-editoare pentru versiunea engleză a site-ului Ziarul de Gardă.

Cu toate că nu mai activează în domeniul mass-media, ea ne-a vorbit în acest episod despre cât de importantă este presa independentă, despre dificultățile pe care le ai atunci când faci jurnalism de investigație, despre știri false și metodele de combatere ale acestora și despre decizia de a părăsi țara prin prisma dezamăgirilor în aspirația de a face o schimbare.


Podcast-ul The Moldovan Coffee Break include discuţii cu şase tineri despre cum își văd viitorul în continuare, despre cultură și prioritizarea acesteia în Moldova, despre limba vorbită și multe alte subiecte ce dezvăluie adevăruri despre realitatea de la noi prin prisma propriilor frici, aspirații și opinii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente