‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleAu început instruirile în cadrul Academiei AgTech, ediția a II-a

Au început instruirile în cadrul Academiei AgTech, ediția a II-a

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

36 de tineri din diferite raioane ale republicii, dar și de la diferite instituții de învățământ participă la cea de-a II-a ediție a Academiei AgTech. Prima instruire a avut loc pe data de 1 aprilie.

Participanții au fost salutați și încurajați de organizatorii și partenerii Academiei AgTech – reprezentanți Agrobiznes, USAID APM și Tekwill, care au menționat despre importanța implicării tinerilor în dezvoltarea agriculturii prin implementarea tehnologiilor inovative și instrumentelor digitale. 

Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes a specificat că scopul Academiei este de a crea comunități de oameni tineri, energici, entuziasmați care să realizeze networking, să se implice și să dezvolte afaceri în domeniul agricol.

„Ne dorim mult ca afacerile agricole pe care le vor crea tinerii să fie cât mai tehnologizate, cu implementarea instrumentelor inovative, care să aducă plus valoare. Vă îndemn să fiți activi, să vă implicați și să utilizați la maxim această oportunitate, pentru a vă dezvolta și îmbogăți cunoștințele. Cei mai activi vor putea să meargă la unele dintre companiile de top din sectorul agricol de la noi și vor vedea cum activează acestea, ce aplicații și tehnologii utilizează. Avem exemplu de la ediția precedentă, unde câțiva tineri s-au angajat la compania la care au urmat programul de internship. Astfel că, vă îndemn să fiți deschiși către toate posibilitățile care vă vor fi oferite pe parcursul instruirilor”.

Directorul Proiectului Agricultura Performantă în Moldova, Ben Toric a salutat prezența tinerilor care au devenit parte a Academiei.

„Agtech este și va continua să transforme agricultura. De fapt, introducerea tehnologiilor digitale în acest sector poate oferi agriculturii instrumente și informații critice pentru ca fermierii să poată lua decizii și mai documentate pentru a mări productivitatea. Acestea, într-un final, vor oferi posibilitatea de a spori competitivitatea Republicii Moldova, dar și de a atrage tinerii în acest sector. Unul dintre obiectivele Proiectului APM finanțat de USAID este de a încuraja și sprijini tinerii să înceapă și să avanseze carierele în sectorul agricol. Mă bucur să văd atât de mulți oameni dornici de a învăța de la cei mai buni formatori din domeniul AgTech”. 

Mary Nemciuc, manager de programe StartUp Moldova în cadrul Tekwill a spus că formula care a fost identificată pentru dezvoltarea conexiunii dintre tehnologii și agricultură s-a dovedit a fi una de succes.

„Fiind deja la cea de-a doua ediție, ne bucurăm enorm că tinerii manifestă un interes deosebit față de instruirile și tematicile pe care ne-am propus să le dezvoltăm pe parcurs. În continuare, scopul nostru este să ne asigurăm că acest sector este valorificat și crește. Deoarece suntem implicați în diferite programe de accelerare sau pre-accelerare avem posibilitatea să interacționăm direct cu oameni care vor să facă business și ne bucurăm enorm când întâlnim tineri de 18 ani, care deja dezvoltă propriile lor afaceri. Totodată, încurajăm ca persoanele să valorifice potențialul pe care îl au și în cadrul companiilor în calitate de angajați”. 

Unul dintre primii absolvenți ai Academiei AgTech, Vasile Dubceac a confirmat necesitatea de a crește și a te dezvolta permanent, iar instruirile organizate, în ultima perioada pe online, sunt de real folos pentru cei care țin să avanseze, să găsească răspuns la provocările pe care le întâmpină. 

„Participarea la Academie a avut un impact enorm asupra mea personală și asupra formării mele ca specialist. Vă recomand să veniți pregătiți la sesiuni, să adresați cât mai multe întrebări și să concretizați tot ce nu vă este clar, pentru că speakerii sunt deschiși și oferă răspunsuri la toate întrebările”. 

‹ adv ›

Participanții au expus așteptările pe care le au de la orele de instruire ce vor urma și au specificat că sunt deschiși pentru a face un schimb de experiență, de a învăța și a aplica cunoștințele pe care le vor acumula în cadrul întreprinderilor pe care le au deja fondate, sau urmează să le creeze. 

Cursurile de instruire în cadrul celei de-a doua ediție a Academiei AgTech se vor desfășura în perioada 01 – 30 aprilie. Mai multe detalii despre proiect aflați accesând acest link.  

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›