Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Blocajul creat în Canalul Suez…

Blocajul creat în Canalul Suez după eşuarea navei Ever Given s-a încheiat

Toate navele aflate în aşteptare în zona Canalului Suez, după eşuarea navei container Ever Given pe 23 martie curent, au reuşit să traverseze această arteră navigabilă, fiind astfel încheiat blocajul în urma căruia sute de nave şi-au întârziat călătoria, scrie presa internațională.

Reuters scrie că ultimele 61 de nave, din cele 422 care stăteau la coadă când nava Ever Given a fost repusă în starea de plutire, au trecut sâmbătă prin Canalul Suez.

La 29 martie curent, nava containerizată Ever Given care a blocat timp de aproape o săptămână Canalul Suez a fost repusă pe linia de plutire.

Nava Ever Given, cu o lungime de 400 de metri, a eşuat pe diagonala canalului, din cauza vântului puternic însoţit de o furtună de nisip care a redus vizibilitatea, blocând ambele sensuri de navigaţie. Autoritatea Canalului Suez (SCA) a început miercuri o investigaţie pentru a stabili cauza eşuării navei, care a fost în cele din urmă ranfluată după o operaţiune dificilă în care s-a apelat la dragarea nisipului şi la mişcarea portcontainerului cu ajutorul unor remorchere.