image
Sursa foto: AP

Ce cadouri a primit Maia Sandu de la demnitari străini: O ie de la Klaus Iohannis, o eșarfă de la Emannuel Macron // DOC

Președinția a făcut publică lista cadourilor pe care Maia Sandu le-a primit în primele luni de mandat.

În cadrul vizitei sale la Chișinău, președintele României, Klaus Iohannis, i-a dăruit Maiei Sandu o ie în valoare de 3 mii de lei.

Președintele RM a primit de la omologul său ucrainean, Vladimir Zelenski, o farfurie din ceramică de 2400 de lei, iar de la președintele Rade Supreme de la Kiev - reproducerea Pectoralului de aur de la Tovsta Mohyla, în valoare de 2 mii de lei.

La Paris, Maia Sandu a primit o eșarfă vintage Hermes din mătase naturală în valoare de 8150 de lei de la președintele Franței, Emmanuel Macron. Președintele francez i-a dăruit și o Carte „The Alps”- High Mountains in motion, autor Lorenzo Andreas Fischer, de peste 700 de lei.

Președintele Adunării Naționale a Republicii Franceze, Richard Ferrand, i-a oferit Maiei Sandu o farfurie din cristal transparent, ceruită Lalique Ombelles, în valoare de 2600 de lei.

Cel mai valoros cadou, un set de ceai din porțelan, de 15300 de lei a venit de la ministrul francez pentru Europa și Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian.

În total, în trimestrul I din acest an, Maia Sandu a primit 20 de cadouri de la demnitari străini. Majoritatea cadourilor au rămas la Preșidenție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: