image
Sursa foto: Jurnal.md/ Nadejda Roscovanu

Nagacevschi susține că a părăsit ultima ședință a CSE: „Sper să elimine prevederile care nu au nicio justificare rezonabilă”

Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacveschi, susține că nu a susținut unele restricții impuse de Comisia pentru Situații Excepționale, inclusiv cea care interzice plimbările prin parcuri, și chiar a părăsit ședința.

„Încă ieri dimineața i-am comunicat prim-ministrului interimar că este inadmisibil să interzici oamenilor să se plimbe prin spații publice și am solicitat să fie întrunită chiar ieri ședința CSE pentru a corecta eroarea comisă (ușor spus). Nu a fost să fie. Notez, cei ce promovează asemenea decizii, trebuie să fie conștienți că starea de urgență nu oferă mandat pentru bespredel și orice limitare trebuie să fie justificată, or, dispozițiile CSE și eventualele sancțiuni pe seama unor dispoziții nejustificate se contestă în instanța de judecată, fiind supuse și controlului parlamentar. Totodată trebuie să se înțeleagă că CSE nu este platformă pentru PR politic, dar pentru a ne lupta cu pandemia”, a comentat Nagacevschi pe Facebook.

Acesta a adăugat că membrii Comisiei trebuie să se întrunească de urgență pentru a elimina „prevederile ce nu au nicio justificare rezonabilă”.

Amintim că CSE a aprobat o serie de restricții în perioada stării de urgență, inclusiv interzicerea circulației persoanelor în parcuri, terenuri de joacă, terenuri sportive și zone de agrement.

Astăzi însă Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis prin deregoare să permită ieșirile în parcuri și la terenuri de joacă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: