image
Sursa foto: rise.md

VIDEO: Un judecător ucrainean suspectat de corupție și care încerca să obțină azil politic în RM, RĂPIT în centrul capitalei

Judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus, suspectat de acte de corupție și care a fugit în 2016 de justiția de la Kiev, a fost răpit de un grup înarmat de persoane în centrul Chișinăului și dus într-o direcție necunoscută. Despre aceasta a anunțat avocatul său Iulian Balan.

Poliția confirmă că un bărbat de 54 de ani a fost răpit de trei persoane, din curtea unui bloc de locuit din capitală.

UPDATE 16:02 // Poliția a fost sesizată în jurul orei 13:15. Totul s-a întâmplat în curtea unui bloc din sectorul Centru al capitalei.

Ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind toate măsurile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal.

_____________

„Azi 3 aprilie 2021, din centrul Chișinăului a fost răpit clientul meu, judecătorul ucrainean, Ceaus Nicolae, a cărui cerere de azil politic se examinează de către instanțele judecătorești a RM. A fost răpit de un grup înarmat de persoane și dus într-o direcție necunoscută”, a menționat avocatul Iulian Balan.

„În situația dată apar dubii rezonabile cu privire la capacitatea statului de a ne proteja. Toți care cunosc careva informații la subiectul dat vă rog să o comunicați poliției”, a adăugat avocatul.

Precizăm că judecătorul ucrainean s-a ales cu refuz definitiv din partea autorităților Republicii Moldova la solicitarea de a beneficia de azil politic.

Anterior RISE Moldova a scris că magistratul nu a fugit din Ucraina, ci a fost evacuat în urma unei operațiuni organizate de structuri de forță de elită de pe ambele părți ale frontierei.

judecător răpit

Noutăţile partenerilor

comentarii: