(doc) Alertele de călătorie, actualizate din nou: Condițiile în care moldovenii pot vizita alte țări

Ministerul Afacerilor Externe a actualizat vineri seara informațiile privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state.  În contextul pandemiei, mai multe țări păstrează restricțiile referitoare la accesul străinilor pe teritoriul lor.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, potrivit informațiilor prezentate de MAEIE, România menține în continuare Republica Moldova pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Prin urmare, moldovenii eligibili pentru călătorii peste Prut trebuie să stea în izolare timp de 14 zile.

Documentul arată că, cetățenii străini pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum și a rezultatului negativ al testării Covid-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta până la 12 ani.

În tabelul de mai jos găsiți mai multe informații despre condițiile de călătorie impuse moldovenilor.




Pub