Judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus, a fost răpit de trei indivizi în centrul capitalei

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, a fost răpit de trei persoane din curtea unui bloc de locuit din sectorul centru al capitalei. Oamenii legii au fost alertați în jurul orei 13:15 despre acest fapt. Potrivit avocatului Iulian Bălan este vorba despre clientul său, fostul judecător din Ucraina, Nicolae Ceauș, care a cerut azi politic în Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Azi 3 aprilie 2021, din centrul Chișinăului a fost răpit clientul meu, judecătorul ucrainean, Ceaus Nicolae, a cărui cerere de azil politic se examinează de către instanțele judecătorești a RM. A fost răpit de un grup înarmat de persoane și dus într-o direcție necunoscută. În situația dată apar dubii rezonabile cu privire la capacitatea statului de a ne proteja. Toți care cunosc careva informații la subiectul dat vă rog să o comunicați poliției”, a scris Iulian Bălan.


Nicolae Ceaus ar fi extorcat o mită în valoare de 150.000 de dolari în anul 2016. S-a întâmplat în cadrul unei cauze penale pentru trafic de droguri, iar judecătorul ar fi ascuns o parte din bani în borcane, îngropându-le în propria curte. În martie 2017 acesta a fost reţinut la Chişinău.

În prezent, ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind toate măsurile în stabilirea tuturor circumstanțelor. Pe caz a fost inițiat un proces penal.



Pub