(foto) Mesajul Spitalului Raional din Soroca la un an de COVID-19: „A trecut un an de luptă și de sufocare în echipamentele de protecție”

ipiccy_image

La aproximativ un an de la apariția virusului de tip nou pe teritoriul Republicii Moldova, medicii de la Spitalul Raional din Soroca au scris o retrospectivă a celor petrecute în 365 de zile cu de toate: echipamente de protecție, teste, epuizare fizică și frică.

„A trecut un an de luptă cu acest inamic invizibil cu numele SARS-CoV-2 sau COVID-19, un an de sufocare în echipamentele de protecție (combinezoane, viziere, respiratoare, măști, mănuși), 24 din 24 de ore, de instruiri zilnice, de frica îmbolnăvirii în timpul turei de serviciu și de riscul de a infecta familia, de izolare a părinților și a celor dragi, de evitare a contactului de către personalul medical ce nu activa în secțiile COVID-19, de prieteni. A trecut un an fără petreceri, sărbători, întâlniri cu rudele, călătorii ș.a. Un an de distanțare socială, chiar și la serviciu, de indiferența populației față de respectarea restricțiilor impuse și a comportamentului în societate ce ține de protecția personală și a celor din jur în susținerea sistemului medical. A trecut un an de epuizare fizică și psihologică, de monitorizare permanentă a pacienților privind parametrii vitali și ascultând cererile de ajutor. A trecut un an de disperare, când nu erau șanse de salvare, de sunete permanente ale aparatajului medical (pulsoximetre, cardiomonitoare, concentratoare de oxigen), ale soneriei de la intrare, ale apelurilor telefonice, ale echipajelor de urgență ce transportau pacienți etc., de speranță în viitor că pandemia va lua sfârșit și că lucrurile vor reveni la normal”, scriu medicii.

Mesajul integral îl găsiți în postarea atașată mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente