(video, doc) Locuitorii capitalei de nord vor putea să se plimbe în parcuri. Primarul Renato Usatîi a anulat restricția la Bălți

bălți
Foto: noi.md

Primarul Renato Usatîi a anulat interdicția a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică prin care plimbările în parcuri sunt interzise. Prin urmare, bălțenii se vor putea bucura de plimbări în aer liber. 

Anunțul a fost făcut de către primarul Renato Usatîi într-un live pe Facebook, iar în comentarii a fost atașată și dispoziția Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Bălți, prin care se permite circulația persoanelor în spații publice.

Potrivit deciziei Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, plimbările în parcuri sunt interzise, pe când Comisia pentru situații excepționale a municipiului le permite cu respectarea anumitor norme. Este vorba despre numărul de persoane care se plimbă într-un grup, păstrarea distanței și purtarea măștii.

Clipul video, în care Renato Usatîi face anunțul, îl puteți urmări mai jos.

Documentul îl găsiți mai jos.

Amintim că azi dimineața, primarul de Chișinău a menționat că juriștii de la primărie au găsit o formulă cum să specifice legal în decizia comisiei municipale posibilitatea să ne aflăm în parcuri. Detalii, AICI!

„Știu că au fost multe discuții în ceea ce ține de ieșirile în parc și la terenurile de joacă pentru copii, noi am adresat acest subiect ieri seara și primului ministru, și am solicitat prin derogare, și astăzi a fost votat de toată comisia municipală, să fie admise intrările în parc, să nu arătăm straniu în această privință. E ciudat când este posibil să mergi la piață, să te duci la centre comerciale, să urci în transportul public și nu poți să mergi în parc”, a spus Ion Ceban.

Amintim că în data de 1 aprilie, Comisia națională extraordinară de sănătate publică a emis o nouă listă de restricții care urmează să fie valabile pe întreg teritoriul țării în următoarele două luni. Potrivit documentului, aflarea persoanelor în parcuri este interzisă. Detalii, AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente