fbpx

video | După Chișinău, și la Bălți se permit plimbările prin parcuri. Usatîi: „Nu are logică”

După capitală, și în parcurile din Bălți sunt permise plimbările. Anunțul a fost făcut de primarul orașului, care a precizat că restricția „nu are logică”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Renato Usatîi a menționat că hotărârea aparține Comisiei Teritoriale de Sănătate Publică. Aceasta impune persoanelor care vor ieși în păduri, spații verzi, parcuri sau pe terenuri sportive vor respecta distanța socială și vor purta masca, care trebuie să acopere gura și nasul.

Sâmbătă dimineața o decizie similară a fost anunțată și de primarul mun. Chișinău, Ion Ceban, Totuși, pe parcursul zilei, zonele menționate din capitală au fost patrulate de oamenii legii, care au monitorizat respectarea măsurilor prevăzute de hotărârile autorităților.

Amintim că, despre interdicția de aflare a persoanelor în parcuri, păduri, terenuri de joacă, dar și zone de agrement a anunțat Aureliu Ciocoi după prima ședință a Comisiei Pentru Situații Excepționale. Ulterior, măsura a fost dur criticată în spațiul public, cetățenii considerând că aceasta nu este eficientă cât timp funcționează alte entități economice, iar în transportul public se formează aglomerație.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button