/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/DOC/ Cărți, seturi de veselă, ii și eșarfe Hermes. Ce cadouri a primit Maia Sandu de la începutul mandatului

missing
03 aprilie 2021, ora 14:21

În cele peste trei luni de mandat de președinte, Maia Sandu a primit 20 de cadouri din partea mai multor oficiali și diplomați străini, precum și unor șefi de stat. Potrivit registrului de evidență a cadourilor, publicat de Președinție, cel mai scump dintre acestea este un set de ceai din porțelan, în valoare de peste 15 mii de lei. 

Sandu a primit acest cadou în data de 5 februarie, din partea ministrului pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze, Jean-Yves Le Drian, în timpul vizitei sale la Paris. De altfel, din Franța șefa statului s-a întors cu mai multe cadouri. Președintele francez Emmanuel Macron i-a oferit în dar o eșarfă din mătase naturală Hermes, în valoare de peste 8 mii de lei și o carte. De altfel, Sandu a mai primit o eșarfă din mătase naturală de la Hermes și de la președintele Consiliului European, Charles Michel, dar și una de la „Warrinadesign”, oferită de ambasadorul
Extraordinar și Plenipotențiar al Australiei în Republica Moldova, Bruce Kevin Jeffrey Edwards.

De la Președintele Adunării Naționale a Republicii Franceze, dl Richard Ferrand, Maia Sandu a primit o farfurie din cristal și un suvenir din bronz.

Și de la Kiev Sandu s-a întors cu cadouri. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a oferit în timpul întrevederii din ianuarie o farfurie din ceramică, estimată la o valoare de 2400 de lei. Premierul Ucrainei, Denis Shmygal i-a dăruit atunci setul de cărți Set de cărți „Costumele tradiționale ale ucrainenilor”, în timp ce președintele Radei i-a dăruit o reproducere a Pectoralului de aur de la Tovsta Mohyla.

De la președintele României, Klaus Iohannis, Maia Sandu a primit o ie tradițională, în valoare de trei mii de lei.

Conform listei, președinta țării a mai primit o geantă din piele personalizată din partea producătorului francez  Ines de la Fressange, dar și plăci și monede comemorative.

Majoritatea darurilor au rămas în proprietatea Președinției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram