(video) Aleșii locali vor reveni în ședință săptămâna viitoare

Aleșii locali au încheiat ședința, după o zi tumultoasă. Ședința va fi reluată marți, 6 aprilie, cu examinarea subiectului 42 din ordinea de zi aprobată la ședința din 30 martie.

Foto:

12:15 Spiritele s-au încins în timp ce proiectul era supus votului. Consilierii PAS și PSRM au început să se înjure și să se ia la pumni. Ulterior, a fost luată o pauză.

11:39 Dezbaterile pe acest subiect urmau să fie încheiate, fiind susținut de 28 de consilieri. Vasile Grădinaru s-a arătat nemulțumit și a cerut să fie continuate dezbaterile. În replică, președintele a spus că va chema poliția dacă Vasile Grădinaru nu se supune deciziei. Nemulțumirea a venit și din partea altor membri prezenți. În final, s-a decis să fie luată o pauză de 5 minute.

„Domnule președinte, beți oleacă de apă”, a strigat un consilier.

10:37 Se prezintă proiectul 29 Cu privire la stabilirea unor norme obligatorii la elaborarea și prezentarea spre aprobare Consiliului Municipal Chișinău a planurilor urbanistice zonale și de detaliu.

10:17 Ședința CMC a început cu un flashmob organizat de fracțiunea PAS.

„Noi anunțăm flash mob „Stop alianța mafia imobiliară”. Noi cu regret constatăm că a fost creată o alianță. De ce așa se numește? Pentru că a fost constituită pentru a vota documente de ordin urbanistic care vor distruge nucleul istoric al orașului Chișinău. În primul rand prin votarea sub. 29 din ordinea de zi”, a menționat un consilier.

Aceștia au venit și cu pancarte: „Orașul se sufocă în construcții”, „PAS nu votează proiecte fără infrastructură pentru Chișinău”, „Nu betonați Chișinăul”.

Au cerut și excluderea de pe ordinea de zi a acestui subiect.

De asemenea, au făcut un apel către cei din Platforma DA să nu voteze acest proiect și au cerut să vină la ședință primarul capitalei, Ion Ceban.

Aleșii locali s-au întrunit în ședință. Aceștia urmează să examineze subiectele din ordinea de zi stabilită pe 30 martie.


Pub