Igor Dodon, răspunde, într-o ediție de la Moscova: „Ce fac eu acum, trebuie să facă Maia Sandu. Să urce în avion, să meargă să ceară vaccinuri, nu să stea mândră în Președinție”

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a anunțat că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a luat decizia de a dona țării noastre un lot de 180 de mii de vaccinuri anti-Covid-19, Sputnik-V, 60 de mii dintre care au destinația regiunii transnistrene. „Este vorba despre ajutor umanitar, dar discutăm acum și achiziționarea a 500 de mii de doze, care ar putea veni în luna iunie, în funcție de capacitatea de producere. Decizia a fost luată de către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la solicitările, inclusiv ale mele, de anul trecut, în calitate de șef de stat, dar și la solicitarea în scris a doamnei Zinaida Greceanîi, din luna februarie”, a declarat liderul Partidului Socialiștilor, într-un nou episod al emisiunii sale săptămânale, filmat în capitală rusă.

Foto: UNIMEDIA

„Noi nu ne temem de alegerile anticipate. 

PSRM obțin cel puțin 35 de mandate, noi nu avem probleme cu alegerile anticipate. Cei de la Șor care au votat ideea noastră de a nu fi dizolvat Parlamentul, tot nu au probleme cu anticipatele, Șor trece în Parlament. Noi, Maia Sandu și Șor nu avem asemenea probleme.

Probleme au cei care nu trec - Candu, Filip și toată banda asta.

Repet, nu ne temem de alegeri anticipate, dar cum să le organizezi în condiții de pandemie? Când arde țara? Am propus să aducem mai întâi vaccinuri.

Iată ce fac eu acum la Moscova, trebuie să facă Maia Sandu. Să urce în avion și să meargă în toate țările și să ceară vaccinuri, nu să stea mândră în instituția prezidențială.

Aducem 1 milion și jumătate de doze de vaccinuri, vaccinăm populația, gestionăm situația legată de criză, ajutăm agenții economici, apoi mergem în alegeri, în toamnă de exemplu, dar nu în iunie, așa cum vrea Maia Sandu”, a explicat Igor Dodon.


Totodată, liderul PSRM a anunțat că primul lot de vaccin rusesc împotriva Covid-19 va ajunge în țară săptămâna viitoare.

„Așa cum v-am promis, vaccinul Sputnik-V va veni în Republica Moldova săptămâna viitoare. Sunt acum la Moscova și Federația Rusă a confirmat livrarea, în calitate de ajutor umanitar a 180 de mii de doze de vaccin, dintre care 60 de mii pentru regiunea transnistreană. Decizia a fost luată de către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la solicitările, inclusive ale mele, de anul trecut, în calitate de șef de stat, dar și la solicitarea în scris a doamnei Zinaida Greceanîi, din luna februarie”, a spus Igor Dodon.




Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat pentru un an de zile trei seruri împotriva Covid-19: Pfizer, AstraZeneca și Sputnik-V. 

Până astăzi, în R.Moldova s-au vaccinat 42154 de persoane, ceea ce reprezintă aproximativ 1% din totalul cetățenilor.


Pub