Crește intriga la CSM: 22 de judecători înscriși în cursa pentru funcția de judecător la CSJ și Curtea de Apel Chișinău nu-și vor afla prea curând verdictul

22 de judecători înscriși în cursa pentru funcția de judecător la CSJ și Curtea de Apel Chișinău nu-și vor afla prea curând verdictul. CSM a decis să amâne concursurile care urmau să se desfășoare în cadrul ședinței din 6 aprilie. Și de această dată, motivul este situația pandemică din țară.

Foto:

La 26 martie 2021 pe pagina oficială a Consiliului Superior al Magistraturii a fost publicat Comunicatul informativ cu privire la desfăşurarea concursurilor pentru suplinirea posturilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție și Curtea de Apel Chișinău la 06 aprilie 2021 în cadrul ședinței Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Sub acest aspect, Consiliul Superior al Magistraturii anunță că, în cadrul şedinţei din 30 martie 2021 Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a exclus din agenda şedinţei subiectele cu privire la desfășurarea concursurilor pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător, vicepreşedinte şi preşedinte în unele instanţe judecătoreşti, din motivul imposibilităţii desfăşurării concursurilor în lipsa prezenţei fizice a candidaţilor.

Prin urmare, Consiliul Superior al Magistraturii anunță că, concursurile pentru suplinirea posturilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție și Curtea de Apel Chișinău nu se vor desfășura în cadrul ședinței Plenului CSM preconizate pentru 06 aprilie 2021, din temeiul menţionat supra, iar data desfăşurării acestora va fi comunicată suplimentar.

Toate concursurile care urmau să aibă loc marți la CSM au fost excluse de pe ordinea de zi și amânate pentru o dată ulterioră, când va fi posibilă desfășurarea acestora în sala de ședință și nu în regim online. Excepție au fost doar subiectele doi și trei, cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Colegiului penal al Curții Supreme de Justiție și cel cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție. Propunerea a venit din partea lui Dorel Musteață, poziția fiind susținută de ceilalți membri.


Pub