Ministrul Sănătății din România amendat ca nu purta masca în clădirea Parlamentului

Vlad Voiculescu a fost amendat cu 1.500 de lei pentru că nu purta mască de protecție pe holul Parlamentului. Anunțul a fost făcut de Poliția Capitalei, la câteva zile după ce  ministrul Sănătății a fost fotografiat fără mască.

Foto:

Vlad Voiculescu a fost amendat cu 1.500 de lei pentru că nu purta mască de protecție pe holul Parlamentului. Anunțul a fost făcut de Poliția Capitalei, la câteva zile după ce  ministrul Sănătății a fost fotografiat fără mască, scrie digi24.ro.

Este al doilea ministru din Guvernul Cîțu amendat în mai puțin de o săptămână, după Raluca Turcan, ministrul Muncii, care a primit o amendă de 500 de lei tot din cauza unor fotografii în care apărea în spațiul public fără mască.

Voiculescu a fost fotografiat luni de jurnalişti în timp ce discuta cu un alt bărbat, pe holul Parlamentului, ținând masca de protecție în mână. Cei doi vorbesc de la o distanţă mai mică de doi metri.

Pe pagina de Facebook a ministrului Sănătății apare o publicație, în care el susținea că și-a dat masca jos pentru că îi era sete și că nu era nicio persoană în jurul său, deși pe imagini se vede cum discută cu un coleg, fără să poarte masca.

„Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a menționat Vlad Voiculescu.

A doua zi au apărut imaginile cu Turcan care apărea fără mască în fotografii de la o operațiune de împădurire din județul Sibiu.

Premierul Florin Cîțu a spus că le-a cerut celor doi miniștri să plătească amenda. „Toți românii trebuie să respecte legea”, a afirmat Cîțu.

Atât Turcan, cât și Voiculescu, au spus că au solicitat să fie amendați.


Pub