Irina Vlah, la Consiliul Economic: „Sunt sigură că putem schimba Moldova în țara din care oamenii nu mai pleacă”

Guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, a menționat la ședința Consiliului Economic de azi că este în puterea noastră să schimbăm viitorul – să-l facem mai bun decât prezentul. „Chiar și prin pași mici făcuți azi, noi putem face în așa mod încât Găgăuzia și Moldova de mâine să fie mai dezvoltate, cu economie mai competitivă, cu localități mai curate – sunt sigură că putem schimba Moldova în țara din care oamenii nu mai pleacă.”

Foto: Facebook/Irina Vlah

„Noi nu putem schimba ziua noastră de ieri. Este extrem de greu să schimbăm ziua noastră de azi. Dar, este în puterea noastră să schimbăm viitorul – să-l facem mai bun decât prezentul. Chiar și prin pași mici făcuți azi noi putem face așa ca Găgăuzia și Moldova de mâine să fie mai dezvoltate, cu economie mai competitivă, cu localități mai curate – sunt sigură că putem schimba Moldova în țara din care oamenii nu mai pleacă.

Pandemia și criza economică ne-au arătat cât de multă putere, cât de multe resurse și cât de multe posibilități are omenirea. Totodată, pandemia ne-a arătat cât de fragile sunt sistemele construite de oameni, cât de repede pot fi dezechilibrate procesele economice și cât de mult suferă societatea noastră când economia este zdruncinată. 

Pierdem locuri de muncă, pierdem încasări în buget și statul are tot mai puține posibilități să ajute grupurile de oameni care au cel mai mult nevoie de ajutor – iar, numărul de oameni care au nevoie de ajutor în criză crește. Trebuie să recunoaștem că am devenit prea materialiști și prea consumatori, am devenit prea egoiști și practic nu avem grijă de natură și mediul în care trăim.


Avem nevoie de abordări noi în toate activitățile sociale și economice. Trebuie să construim o societate mai prietenoasă cu mai puțină inegalitate socială și cu mai multe posibilități de include oamenii în activități social și economic utile”, se arată în discursul Irinei Vlah.



Pub