image
Sursa foto: În apropierea Paștelui, cele mai multe ţări din Europa înăspresc restricţiile

În apropierea Paștelui Catolic, mai multe ţări din Europa înăspresc restricţiile

În apropierea Paștelui Catolic, mai multe ţări din Europa înăspresc măsurile de restricţie şi îi îndeamnă pe cetăţeni să sărbătoreacă în familie, scrie știrileprotv.ro

După ce Franţa a anunțat închiderea școlilor, este rândul Sloveniei și Croației să extindă restricțiile, iar Germania interzice adunările pe timp de noapte.

Cancelarul Angela Merkel îi îndeamnă pe cetăţeni să respecte cu stricteţe restricţiile şi să se gândească la tensiunea la care este supus personalul medical în această periodă.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Din păcate, va trebui să avem încă un Paște cu restricții. Știu că este o mare dezamăgire. Cu toții ne dorim mai multă libertate de Paști. La urma urmei, pandemia durează de atât de multă vreme şi am suportat luni de restricţii grele. Nu trebuie să-i lăsăm singuri, trebuie să îi susținem prin comportamentul nostru. Doar aşa putem încetini şi opri creşterea numărului de infectări. Despre asta trebuie să fie Paştele în acest an.”

Ea îi indeamnă pe germani să-şi petreacă sărbătorile pascale într-un cerc restrâns, să nu călătorească decât dacă este absolut necesar şi să respecte toate regulile de distanţare.

În ultimele 24 de ore, Germania a raportat 24.300 de noi cazuri de COVID şi 201 decese, iar populaţia se arată tot mai revoltată în legătură cu ritmul lent de imunizare anti-COVID, în condiţiile în care sub 30% dintre nemţi au primit cel puţin o doză a vaccinului.

PandemiePandemie

La polul opus se află Marea Britanie, unde rata de vaccinare cu cel puţin o doză a ajuns la 46%, iar premierul Boris Johnson declară că este convins că sunt tot mai aproape de momentul în care călătoriile vor fi posibile doar cu aşa-numitul „paşaport de vaccinare”

Boris Johnson, premierul britanic: „Cred că cel mai important lucru este să continue programul de vaccinare pentru toată lumea, iar în ceea ce priveşte certificatul de vaccinare, va veni cu siguranță vremea când lumea va putea călători la nivel internaţional doar cu paşapoartele de vaccinare. Sunt deja ţări care cer asta, iar companiile aeriene sunt interesate de acest aspect și mi se pare normal.”

Pe de altă parte, alte ţări europene, precum Slovenia şi Croaţia, au anunţat că înaspresc măsurile de restricţie, din cauza creşterilor alarmante a îmbolnăvirilor. Slovenia a intrat joi în al treilea lockdown de la începutul pandemiei, care va dura până pe 11 aprilie. Excepţie va face ziua de Paşte, când slovenilor le va fi permis să se întâlnească cu membrii a cel mult alte două familii.

Țara vecină, Croaţia, a înregistrat joi un număr de peste 2.400 de infectări. Drept urmare, în anumite zone din ţară autorităţile au introdus purtarea măştii în spaţiile libere.

Italia a decis să prelungească până pe 30 aprilie restricţiile, care includ închiderea restaurantelor, a magazinelor neesenţiale şi a muzeelor. O hotărâre anunţată săptămâna aceasta de premierul Mario Draghi decretează obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar, însă păstrează deschise şcolile primare.

Întreaga peninsulă va fi clasificată drept zonă „roşie” pentru patru zile, de Paştele Catolic. Cine intră în ţară până pe 6 aprilie trebuie să prezinte un test PCR negativ, efectuat cu maximum 48 de ore înainte, apoi este obligatoriu să intre în autoizolare pentru cinci zile, iar după această perioadă va trebui să se supună unui test antigen.

Sursa știrileprotv.ro

Noutăţile partenerilor

comentarii: