Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Alegerile din Găgăuzia, stabilite…

VIDEO Alegerile din Găgăuzia, stabilite pentru 16 mai, amânate

sursa foto: gagauzinfo.md

Comisia Electorală Centrală din UTA Găgăuzia a suspendat recepționarea documentelor și înregistrarea candidaților care vor să fie deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei. Decizia a fost luată vineri, 2 aprilie, în cadrul unei ședințe a Comisiei Electorale.

Comisia Electorală Centrală a stabilit imposibilitatea desfășurării alegerilor programate pentru 16 mai curent, din cauza stării de urgență.

Printr-un decret al CEC, toate acțiunile, privind recepționarea documentelor pentru înregistratea candidaților, au fost suspendate. Până pe 7 aprilie, candidații trebuie să returneze Comisiei Electorale Centrale listele cu semnături eliberate anterior.

Pentru acestă propunere au votat opt membri CEC, iar un membru s-a abținut. Compania electorală pentru scrutinul din Adunarea Populară a Găgăuziei va fi reluată după expirarea stării de urgență, anunță autoritățile.

Adunarea Populară a UTA Găgăuzia este autoritatea reprezentativă și legislativă a Unității Teritoriale Autonome cu statut special Găgăuzia, parte componentă a R. Moldova. Din Adunarea Populară a Găgăuziei fac parte 35 de deputați aleși pentru un mandat de patru ani.