09:42:06 24.04.2024
Stiri

VIDEO // BĂTAIE în Consiliul Municipal Chișinău: Protagoniști - consilierii socialiști și cei de la PAS, iar mărul discordiei - chestiuni imobiliare

Actualitate 02.04.2021 12:48 Vizualizări1711 Autor: Ziarul National
VIDEO // BĂTAIE în Consiliul Municipal Chișinău: Protagoniști - consilierii socialiști și cei de la PAS, iar mărul discordiei - chestiuni imobiliare


Consilierii municipali s-au luat astăzi la pumni în cadrul ședinței din cauza a două proiecte de decizie privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal din sectorul Botanica (perimetrul str. Burebista – Sarmisegetusa – Grădina Botanică) și cel cu privire la implementarea Regulamentului Local de Urbanism.

„Eroii” bătăii au fost consilierii socialiști și cei ai fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în frunte cu liderul acestora, Vasile Grădinaru.

Cel mai agresiv dintre toți s-a dovedit a fi Alexandru Odințov, vicepreședintele fracțiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

Altercația a pornit în momentul în care s-a pus la vot chestiunea privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal din sectorul Botanica. Vasile Grădinaru a mers la reprezentanții prezidiului cerând să fie oprită ședință, pentru că „se încalcă legislația”.

Primul care l-a împins pe Grădinaru a fost Odințov și de acolo lucrurile au degenerat, implicând majoritatea membrilor CMC. Totuși, președintele ședinței număra voturile la acest proiect de decizie, în timp ce consilierii se agresau.


„Îmi cer scuze pentru emoții”, a declarat ulterior socialistul Odințov.

Potrivit PAS, PUZ-ul din sectorul Botanica presupune construcția unui ghettou din blocuri locative imense, cu 2 000 de apartamente, care va crea probleme grave pentru locuitorii din zonă din cauza lipsei infrastructurii sociale, a drumurilor și a transportului.

Totodată, proiectul cu privire la securizare și dezvoltarea zonei Centru – Nucleu Istoric al Orașului Chișinău, propus de Platforma DA, contravine legislației și are aviz negativ de la CNA, prezentând riscuri de corupție.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md