10:14:29 29.03.2024
Stiri

FOTO // „Este un sprijin concret și de mare ajutor pentru oameni”. Magazinele sociale mobile au ajuns și în raionul Cimișlia, la inițiativa lui Ilan Șor. Noul obiectiv - până la 200 de magazinelor sociale în R. Moldova

Actualitate 02.04.2021 13:04 Vizualizări1442 Autor: Ziarul National
FOTO // „Este un sprijin concret și de mare ajutor pentru oameni”. Magazinele sociale mobile au ajuns și în raionul Cimișlia, la inițiativa lui Ilan Șor. Noul obiectiv - până la 200 de magazinelor sociale în R. Moldova


Pandemia de coronavirus a îngreunat accesul la alimente, în special pentru bătrâni și persoanele din categoriile vulnerabile. Pentru a ușura viața acestor oameni, echipa Partidului „ȘOR” a decis să extindă rețeaua de magazine sociale mobile „Merișor”, lansată la inițiativa lui Ilan Șor, și în raionul Cimișlia. Astfel, oamenii au acces mai ușor la alimente de primă necesitate de calitate, la preț mai mic și mai aproape de casă, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Cu ocazia extinderii rețelei „Merișor” în raionul Cimișlia, deputatul Ilan Șor a spus că obiectivul de a crește numărul magazinelor sociale până la 200 va fi atins.

„În timp ce țara e în pandemie, iar oamenii sunt lăsați în voia sorții, politicienii iresponsabili se preocupă de partajarea puterii și de intrigi politice. Pentru ei asta e mai important. Noi, însă, suntem consecvenți în realizarea angajamentelor. Am promis că vom extinde rețeaua de magazine sociale și realizăm acest obiectiv. Am ajuns și în sudul R. Moldova, pentru că și acolo oamenii au mare nevoie de ajutor”, a spus Ilan Șor.

Potrivit vicepreședintelui Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, magazinele sociale reprezintă un sprijin pentru oamenii de la sate, care, datorită acestora, fac economii pentru produsele alimentare.

„Cunoaște toată țara că, pe timp de pandemie, magazinele sociale au fost o salvare pentru multă lume, în special pentru oamenii de la sate. Datorită demersurilor și insistențelor lui Ilan Șor, rețeaua „Merișor” s-a extins, iar magazinele sociale ajung în mai multe localități. Oamenii ne mulțumesc pentru că i-am ajutat în cele mai grele momente, iar asta este foarte important pentru noi”, a menționat Vitalie Balinschi.

În luna martie, alte câteva magazine sociale mobile au fost puse pe linie în raionul Cahul.

Sursa citată amintește că primul magazin social a fost deschis la inițiativa lui Ilan Șor în 2015, în orașul Orhei. Până acum, au fost puse pe linie 146 de magazine, dintre care 53 – staționare. Numărul beneficiarilor magazinelor sociale se ridică la aproximativ 400 de mii. Printre aceștia se numără pensionari, veterani de război, familii numeroase și persoane cu venituri modeste. Administratorii rețelei „Merișor” au anunțat, după demersul lui Ilan Șor, că numărul total al magazinelor sociale va fi extins până la aproape 200 de unități.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md