10:35:46 25.04.2024
Stiri

DOC // Curtea Constituțională îi dă CÂȘTIG de cauză președintelui Maia Sandu, iar alegerile parlamentare ANTICIPATE sunt tot mai aproape

Actualitate 02.04.2021 17:30 Vizualizări37231 Autor: Ziarul National
DOC // Curtea Constituțională îi dă CÂȘTIG de cauză președintelui Maia Sandu, iar alegerile parlamentare ANTICIPATE sunt tot mai aproape


Curtea Constituțională (CC) a declarat inadmisibilă sesizarea socialiștilor Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, prin care aceștia au solicitat să fie declarat neconstituțional decretul prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată la funcția de premier pe 27 ianuarie curent, deoarece actul nu ar fi fost publicat în Monitorul Oficial.

„Se declară inadmisibilă sesizarea pentru controlul constituționalității Decretului președintelui Republicii nr. 25-IX din 27 ianuarie 2021 privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru, depusă de domnii Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski. Prezenta decizie este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al R. Moldova”, se arată în decizia CC.

Drept urmare, cele două tentative de a învesti Guvernul R. Moldova au fost epuizate, iar Înalta Curte urmează să-i răspundă Maiei Sandu dacă există sau nu temei pentru a dizolva Parlamentul.

Pe 29 martie, președintele R. Moldova, Maia Sandu, a sesizat Curtea Constituțională pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a Parlamentului. Anunțul a fost făcut după consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare, pe care șefa statului le-a desfășurat în zilele de 26 și 29 martie.

Majoritatea parlamentară PSRM – Partidul „ȘOR” a replicat prin instituirea stării de urgență de la 1 aprilie până la 30 mai.

În perioada stării de urgență, Parlamentul nu poate fi dizolvat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md