(video) Detailing pentru un Mercedes-Benz clasic de peste un milion de euro! Vezi cum decurge procesul

Compania britanică Topaz Detailing, specializată în restaurarea și protecția acoperirilor de vopsea de pe maşini, una dintre cele mai populare din Europa occidentală la care apelează foarte mulţi posesori de automobile scumpe, a avut de curând un contact cu una dintre cele mai vechi bijuterii care au intrat în atelier.

După o corecţie în trei etape acest rar şi valoros Mercedes-Benz 300 SL, produs în 1956, străluceşte mai frumos şi luminos decât atunci când era nou.

https://youtu.be/8f5PFq29Ags

Lucrul cu o mașină de epocă a început prin acoperirea cu atenție a tuturor părților cromate de pe corp, astfel încât acestea să nu se murdărească de influența substanțelor și instrumentelor moderne folosite. Vopseaua a fost apoi examinată cu atenție pentru a identifica defectele.

După aceea, caroseria Mercedes-ului a fost lustruită de mai multe ori folosind diverse accesorii pentru a uniformiza stratul de lac și a-l salva de deteriorări, inclusiv chiar și de zgârieturi invizibile. Şi compartimentul motorului a fost curățat folosind compuși și perii speciale.

Compania susține că mașina care a intrat în atelierul lor costă 1.000.000 de lire sterline, adică aproximativ 104 milioane de ruble. În total, Mercedes-Benz a asamblat puțin peste 3.200 de exemplare ale modelului 300 SL la mijlocul secolului al XX-lea, dintre care 1.400 au fost coupeuri ca şi acesta. Având în vedere raritatea și istoria sa sportivă este considerat unul dintre cele mai scumpe modele de colecție.

Cât l-a costat pe proprietar serviciile Topaz Detailing nu se menţionează.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/