Curtea Constituțională respinge sesizarea socialiștilor privind desemnarea Nataliei Gavriliță la funcția de premier

Anticoruptie.md
02/04/2021

Curtea Constituțională nu a admis pentru examinare sesizarea deputaților sociliaști privind primul decret de desemnare a Nataliei Gavriliță la funcția de prim-ministru, semnat de președinta Maia Sandu. Solicitarea a fost declarată inadmisibilă de judecătorii Curții Constituționale.

Deputații socialiaști Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski au susținut că, deși programul de activitate și lista Guvernului Gavriliță au fost examinate în Parlament la 11 februarie, decretul ar fi fost publicat în Monitorul Oficial abia la 26 februarie.

„Sesizarea du privire la contestarea decretului privind desemnarea doamnei Gavrilita drept candidat la funcția de prim-ministru, declarată inadmisibila. Deci, oficial, avem doua tentative eșuate!”, a scris consiliera prezidențială și fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, pe pagina sa de Facebook.

Anticoruptie.md
02/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii