fbpx

După mai bine de 8 ani și mai multe amânări, CSJ a pus punct final în dosarul „Pădurea Domnească”

La mai bine de 8 ani de la vânătoarea din Pădurea Domnească și mai multe amânări, trei fiind doar în ultima lună, magistrații de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) au pus punct final dosarului. Astfel, potrivit deciziei CSJ, Gheorghe Crețu rămâne a fi singurul inculpat vinovat de moartea lui Sorin Paciu, tânărul care și-a pierdut viața în urma partidei de vânătoare din 2012, scrie Ziarul de Gardă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La 30 martie, în lipsa părților, magistrații CSJ au respins recursurile declarate de procuror, de avocatul familiei Paciu și avocatul inclupatului Gheorghe Crețu. Totodată, potrivit deciziei CSJ, magistrații au admis recursurile avocaților și au casat parțial decizia în privința inculpaților Valeriu Svistun și Denis Irimciuc, iar în latura civilă a fost pronunțată o hotărâre nouă.

Decizia motivată urmează să fie pronunțată de către magistrații Curții Supreme de Justiție la 29 aprilie curent.

Dosarul „Pădurea Domnească”

Din probele cercetate anterior s-ar fi constatat că anume în urma împușcăturilor produse de Crețu Gheorghe a fost rănit mortal Sorin Paciu. Totodată, glontele extras din corpul victimei în rezultatul intervenţiei chirurgicale s-a constatat că are aceeaşi componenţă chimică cu gloanţele extrase din cartuşul ridicat de la Creţu.

Astfel, magistrații l-au recunoscut vinovat pe Crețu în comiterea infracțiunii „lipsirea de viață din imprudență, însă procesul penal împotriva acestuia este încetat din motivul expirării termenului prescripției tragerii la răspundere penală”. Totodată, judecătorii au decis să înceteze procesul penal împotriva lui Crețu și pentru vânat ilegal, deoarece fapta respectivă constituie contravenție.

Celelalte persoane vizate în dosar, Ion Lupu, fostul director al Moldsilva, Denis Irimciuc, directorul Rezervaţiei Pădurea Domnească, şi Valeriu Svistun, inginer din cadrul Rezervaţiei, au fost achitate pe motiv că nu s-a constatat fapta infracțiunii. Irimciuc și Svistun au fost recunoscuți însă vinovați pentru abuz de serviciu, fiindu-le aplicată o amendă în mărime de 30 de mii de lei, cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice timp de 3 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button