fbpx

Unde avem „undă verde”? Ministerul de Externe a actualizat condițiile de intrare a moldovenilor în alte state

Ministerul de Externe a publicat vineri seara informații actualizate referitor la accesul moldovenilor în alte țări. În contextul pandemiei, mai multe state păstrează restricțiile referitoare la accesul străinilor pe teritoriul lor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bunăoară, Republica Moldova a fost inclusă în lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, elaborat de autoritățile din Irlanda. Așadar, indiferent dacă au sau nu un test negativ sau dacă sunt imunizați, de pe 6 aprilie, moldovenii vor fi obligați să intre în carantină hotelieră din cont propriu, aceasta costând circa 2000 de euro.

În același timp, potrivit documentului emis, unele state le permit străinilor să intre pe teritoriului lor dacă aceștia au un contract de muncă, permis de ședere sau alte acte corespunzătoare. La fel, deținătorii cetățeniei unui stat membru al Uniunii europene sunt îndemnați să consulte datele operative ale autorităților europene pe platforma Re-Open.

De asemenea, pentru siguranța cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare, suplimentar contactelor misiunilor diplomatice, Ministerul de Externe comunică despre funcționare unui Centru de Apel. Moldovenii din țară pot apela gratuit la 080090990, iar cei din străinătate trebuie să formeze numărul +37322788722. Operatorii au program de luni până vineri, între 08:00 – 17:00 (ora Republicii Moldova). În afara acestui grafic conaționalii pot expedia un mesaj prin email la call.center@mfa.gov.md sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel.

alerte_de_calatorie_02.04.2021 by ZUGO on Scribd

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button