/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Alertele de călătorie, actualizate din nou. Află ce măsuri trebuie respectate

missing
02 aprilie 2021, ora 20:41

Tradițional, Ministerul de Externe a publicat astăzi noile alerte de călătorie. Totodată, s-a anunțat că carantină hotelieră obligatorie, pe cont propriu, cost 1875 de euro, la sosire în Irlanda din Republica Moldova începând cu 6 aprilie, indiferent de test negativ sau chiar vaccinare. Mai mult, unele state mențin Republica Moldova pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. 

România menține în continuare Republica Moldova pe lista țările cu risc epidemiologic ridicat, semnificând că moldovenii eligibili pentru o călătorie peste Prut trebuie să stea în izolare timp de 14 zile

De asemenea, punctul de trecere a frontierei de stat la frontiera României cu Republica Moldova: Rădăuți-Prut, județul Botoșani rămâne închis.

Potrivit documentului, cetățenii străini pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum și a rezultatului negativ al testării COVID-19, prin metoda PCR, efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta până la 12 ani.

Precizăm că începând cu 31 ianuarie 2021, Franța a închis frontierele pentru călătoriile din sau în afara spațiului european, cu excepția următoarelor categorii de persoane și motive de urgență.

În același timp, autoritățile belgiene interzic toate călătoriile neesențiale, în scop turistic sau recreativ, spre și dinspre Regatul Belgiei până în data de 19 aprilie 2021.

Vedeți mai jos alertele actualizate:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram