/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Starea de urgență nu prea s-a simțit în parcuri și piețe. Aglomerația a fost la ordinea zilei

missing
02 aprilie 2021, ora 20:53

Starea de urgență nu prea s-a simțit în piețe, acolo unde aglomerația a continuat și astăzi, și nici în parcuri, în care plimbarea este deja interzisă. Noile restricții anunțate aseară de Comisia pentru Situații Excepționale nu i-a speriat pe majoritatea moldovenilor. Ba mai mult, unii spun că Regulamentul nu a fost suficient de bine gândit, iar interzicerea plimbărilor prin parcuri este o absurditate. Cu toate acestea, oamenii au dat asigurări că au grijă de sănătate și respectă întocmai toate măsurile impuse de autorități.

Într-un parc din sectorul Botanica al capitalei, am surprins, astăzi, mai mulți cetățeni, care au ieșit la plimbare. Deși cunosc că au fost impuse noi restricții privind aflarea în spațiul public, cetățenii nu se grăbesc să le respecte.

Această doamnă spune că a fost să-și primească pensia, iar la întoarcere, a mai zăbovit prin parcul din apropierea casei, chiar dacă știe că acest lucru este interzis.

După ce ieri, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a interzis aflarea persoanelor în spațiul public fără un scop justificat, astăzi, în Piața Centrală din capitală, a fost cea mai mare îmbulzeală, iar unii se pare că au uitat de purtatul corect al măștii.

Comercianții ne-au spus că, la piață, restricțiile se respectă, în comparație cu situația din supermerketuri.

Pentru că în piață, astăzi aglomerația era mai mare decât în parcuri, oamenii legii s-au aflat la datorie, pentru a informa cetățenii despre noile restricții.

Noile măsuri nu prevăd și reguli mai stricte pentru biserici, decât păstrarea distanței de un metru, dezinfectaarea mâinilor, purtatul măștii de protecție, precum și respectarea etichetei tusei și a strănutului. Acestea sunt regulile de prevenire, pe care enoriașii le pot citi, de exemplu, pe ușa de la intrarea în catedrală.

Potrivit dispoziției adoptate ieri, de Comisia pentru Situații Excepționale, începând cu ziua de mâine, în municipiile Chișinău și Bălți este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței și a gospodăriei în intervalul orelor 23.00 și 5.00, cu excepția cazurilor de necesitate justificată.

De asemenea, a fost interzisă circulația și aflarea persoanelor în spații publice, în intravilanul localităților: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive sau zone de agrement. Persoanele care se află în afara domiciliului, sunt obligate să dețină asupra lor un act de identitate sau un alt înscris care le confirmă identitatea.

Pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost instituit și un regim special de muncă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram