/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ „Se gândesc la fotoliile lor”. Vladimir Voronin, despre Parlament, alegeri anticipate și starea de urgență din Moldova 

missing
02 aprilie 2021, ora 21:55

Cetățenii Republicii Moldova sunt pe cont propriu, iar politicienii de la Chișinău se gândesc doar la fotoliile lor și nicidecum la oameni. O spune fostul președinte al Republicii Moldova, liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul unui interviu pentru emisiunea „Întreabă Ghețu” de la TV8. 

Vladimir Voronin a declarat că, la momentul actual, trebuie să fie hotărâte problemele stringente din Republica Moldova, să fie vaccinați cât mai mulți oameni, iar după aceasta se poate de vorbit și despre alegeri anticipate.

„Nu-i doare capul de cetățeni. Ei se gândesc la fotoliile lor și în interesul lor. Iată concluzia mea la ce face acest Parlament. Trebuie cât mai repede de fugăriți, dar cum să-i fugărești în situația asta. Cum ne ducem la alegeri cu starea asta excepțională și este pandemie. Chiar și să nu fie introdusă starea de urgență de Parlament. Foaie verde acest Parlament. Boala aceasta bântuie peste tot. Cum să mă duc să fac agitație la oameni, cum o să vină oamenii la întâlniri. E periculos”, a adăugat Vladimir Voronin.

„Să mucegăiască acest Parlament pe care-l avem. Să avem grijă de cetățeni acum. Nimeni nu are grijă de nimic. Ce aceasta e guvernare, ce acesta e Parlament. Toți umblă cu interesele lor”, a mai menționat fostul președinte al Republicii Moldova

Referindu-se la votul din Parlament, atunci când a fost instituită stare de urgență, Vladimir Voronin a spus că „am privit tot acest show din Parlament, care s-a sfârșit cu votarea stării de urgență. Nimeni din vorbitori, începând de la raportor, nu a propus nimic concret. Ceea ce trebuia de făcut se putea de făcut și fără stare de urgență. Nu au analizat ce se face în alte țări. Numai vorbăraie. S-a ajuns până când spitalele sunt pline. Nu știu ce o să facă”.

„Aici nu merge concurență pentru a rezolva problemele cetățenilor, celor economice, dar e vorba despre concurență politică. Nu au ei grijă de cetățeni. Unii vor la alegeri pentru că se tem că nu vor face nimic pentru țară și nu vor fi aleși, alți se gândesc că se vor întoarce cât mai repede la guvernare. Nu au ei interese pentru cetățeni și țară. Nu s-a elaborat niciun plan și nu vorbim doar de pandemie. E primăvară. Cum vor fi ajutați agricultorii? Numai scandaluri”, a adăugat Vladimir Voronin.

Urmăriți interviul cu fostul președinte al Republicii Moldova în a doua parte a emisiunii:

Amintim că miercuri, 31 martie, la Parlament a fost organizată o ședință neplanificată, fiind instituită stare de urgență în Republica Moldova, timp de 60 de zile, adică până pe 30 mai curent. Propunerea privind instituirea stării de urgență a venit de la Guvernul în exercițiu al Republicii Moldova și a fost făcută în lipsa unui plan stabilit și măsuri clare. Abia a doua zi, pe 1 aprilie, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a anunțat noile măsuri.

Astfel, noile măsuri nu prevăd și reguli mai stricte pentru biserici, decât păstrarea distanței de un metru, dezinfectarea mâinilor, purtatul măștii de protecție, precum și respectarea etichetei tusei și a strănutului. Acestea sunt regulile de prevenire, pe care enoriașii le pot citi, de exemplu, pe ușa de la intrarea în catedrală.

Potrivit dispoziției adoptate ieri, de Comisia pentru Situații Excepționale, începând cu ziua de mâine, în municipiile Chișinău și Bălți este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței și a gospodăriei în intervalul orelor 23.00 și 5.00, cu excepția cazurilor de necesitate justificată.

De asemenea, a fost interzisă circulația și aflarea persoanelor în spații publice, în intravilanul localităților: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive sau zone de agrement. Persoanele care se află în afara domiciliului, sunt obligate să dețină asupra lor un act de identitate sau un alt înscris care le confirmă identitatea. Pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost instituit și un regim special de muncă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram