/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Incident de securitate la Capitoliu: Unul dintre poliţiştii răniţi şi autorul atacului au murit

02 aprilie 2021, ora 22:28

Unul dintre cei doi poliţişti răniţi şi autorul atacului de la Capitoliu de vineri au murit, a anunţat poliţia Capitoliului, conform Reuters, citată de Agerpres.

Incidentul de securitate s-a produs, vineri, la clădirea Capitoliului din Washington D.C., sediul Congresului american, când o mașină a lovit doi polițiști în încercarea de forța o barieră de securitate.

Anterior aceasta anunţase, într-un comunicat, că poliţiştii au fost răniţi şi un suspect arestat şi că toţi trei au fost duşi la spital.

Poliţistul a murit din cauza rănilor.

Incidentul a forţat birourile Congresului să fie în alertă maximă.

Precizăm că un elicopter a aterizat pe peluza de lângă Capitoliu, iar jurnaliștii americani spun că au fost trase mai multe focuri de armă asupra atacatorului. Șoferul, rănit, a fost reținut, după ce ieșise din mașină cu un cuțit, potrivit unor surse citate de CNN.

Și el, și polițiștii au fost transportați la spital, potrivit BBC. Șoferul era conștient, scrie Digi 24. 

Clădirea Capitoliului – care în 6 ianuarie a fost scena unui asalt din partea susținătorilor lui Donald Trump, soldat cu cinci morți și câteva zeci de răniți – dar și străzile din împrejurimi au fost blocate, poliția avertizând că există o „amenințare externă de securitate”. Echipele FBI au venit în ajutorul poliției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram