‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTaxele vamale reduc competitivitatea merelor moldovenești în Rusia

Taxele vamale reduc competitivitatea merelor moldovenești în Rusia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Începând cu al doilea trimestru al anului 2021, în Moldova a expirat termenul pentru scutirea de taxe pentru mai multe grupuri de mărfuri, inclusiv pentru fructe furnizate Rusiei.

Potrivit Infotag, agricultorii susţin că preţurile actuale ale merelor furnizate Rusiei vor scădea în medie cu 0,60-0,80 lei per kilogram, în funcţie de varietate şi calitate.

Lipsa scutirii de taxe va afecta în mod negativ companiile care au cumpărat mere în toamna anului 2020 şi intenţionau să le exporte în Rusia, în prima jumătate a anului 2021. Volumul livrărilor de mere pe piaţa rusă a devenit mai mic decât era planificat, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut.

Producătorii de mere, de asemenea, sunt în impas. Fără prevederi vamale bine stabilite, agricultorii pierd avantajele pe piaţa rusă. Iar experţii spun că, din cauza puterii de cumpărare limitate, preţurile merelor moldoveneşti vor fi necompetitive.

Conform datelor Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe, circa 50-60 de mii de tone de mere rămân depozitate în frigiderele din Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›