image
Sursa foto: Jurnal.md

Peste 3500 de angajați din domeniul medical vor primi o indemnizație unică în valoare de 16 mii lei

Peste 3500 de angajați din domeniul medical, care s-au infectat cu Covid-19, vor primi o indemnizație unică în valoare de 16 mii de lei. Ministerul Finanțelor va aloca din Fondul de intervenție peste 56 milioane de lei, a decis Guvernul.

Începând cu 1 aprilie, va fi indexată indemnizația zilnică pentru copiii orfani. Potrivit proiectului aprobat de Guvern, ajutorul va crește de la 12 la 13 lei, în zilele obișnuite, de la 108 la 113 lei, în ziua de naștere a copilului, și de la 77 la 80 lei, în zilele de sărbătoare. Majorările au fost calculate în raport cu indicele prețurilor de consum pentru anul precedent, care a constituit 3,8 la sută.

Un alt proiect votat de Guvern prevede că venitul lunar minim garantat va fi indexat în fiecare an, pe 1 aprilie și pe 1 octombrie. Coeficientul de indexare pe 1 aprilie va constitui media creșterii anuale a indicilor prețurilor de consum pentru ultimii trei ani, iar pe 1 octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs. Astfel, după indexarea din 1 aprilie 2021, venitul lunar minim garantat va constitui 1.151 lei, procentul de indexare fiind de 3,89 la sută.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: