image
Sursa foto: fmf.md

O nouă înfrângere la scor pentru naționala de fotbal

Selecționata de fotbal a Moldovei a suferit înfrângere și în cel de-al treilea meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Tricolorii au fost învinși pe teren propriu de Israel, cu 1-4.

După dezastrul din Danemarca, Moldova a părut o altă echipă în prima repriză a meciului cu Israel. Mult mai determinați, elevii lui Roberto Bordin au marcat în minutul 25, dar arbitrul suedez Bojan Pandzic a dictat prea ușor un fault în atac al lui Carp. Mijlocașul de la Tambov s-a revanșat patru minute mai târziu când a reușit să deschidă scorul după o fază fixă.

Pentru prima repriză s-a dictat un minut suplimentar, dar centralul din Suedia nu a văzut un fault asupra lui Rață și a lăsat jocul să continue. Zahavi a egalat și a stabilit scorul pauzei, 1-1.

La începutul reprizei secunde, arbitrul l-a eliminat pe Nicolaescu pentru o îmbrânceală. În zece oameni, Moldova a rezistat doar 7 minute, pentru că a venit golul lui Solomon. Apoi au greșit Coșelev și Cojocari, iar Israel a mai punctat de două ori prin Dabour și Natcho.

„Până când am jucat 11 contra 11 a fost un joc egal. Chiar și după eliminare am avut câteva ocazii de a marca. Important că am jucat mult mai bine față de meciul cu Danemarca”, a declarat selecționerul Moldovei, italianul Roberto Bordin.

Meciul cu Israel a fost cu numărul 100 pentru căpitanul Alexandru Epureanu, ceea ce reprezintă un record pentru fotbalul moldovenesc.

Pentru tricolori urmează un alt meci acasă în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Moldova va întâlni Austria, care a cedat cu 0-4 în fața Danemarcei. Pe 1 septembrie nu vor evolua Nicolaescu, Carp, Rață și Armaș, care vor fi suspendați.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: