image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon, despre partidul lui Chicu: „Noi avem divergențe, dacă el va accede în Parlament aș forma o coaliție cu el”

Igor Dodon susține că dacă în viitorul legislativ va accede partidul fostului premier Ion Chicu, PSRM ar forma o coaliție cu acesta. Acest lucru s-ar întâmpla în pofida părerilor diferite pe care le au cei doi referitor la viitorul Republicii Moldova.

În noaptea de marți spre miercuri (30-31 martie), Ion Chicu a anunțat despre crearea unui grup de inițiativă pentru înregistrarea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei. Potrivit fostului premier, principalul deziderat al noului partid este crearea tuturor condițiilor pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Igor Dodon spune că indiferent de divirgențele dintre cei doi, PSRM ar forma o coaliție cu partidul lui Chicu.

Toți știu că PSRM și eu personal l-am desemnat pe Ion Chicu la funcția de prim-ministru, l-am susținut, l-am apărat și nu am admis să fie demis. Însă în privința unor chestiuni, noi avem păreri diferite.

De exemplu, el optează pentru integrarea europeană și consideră că Moldova trebuie să devină membru al UE. Eu sunt sigur că nu vom adera la UE. Nu avem nevoie de așa ceva. Noi trebuie să prietenim cu toți, dar viitorul aparține parteneriatului strategic cu Federația Rusă.

Sau o altă inițiativă a sa – lichidarea raioanelor și trecerea la județe sau regiuni. Noi, cu siguranță, nu vom susține acest lucru.

În cazul unor poziții principiale, noi avem divergențe, am vorbit mereu despre aceasta. Dar dacă el va accede în Parlament, mai bine aș forma o coaliție cu el decât cu Maia Sandu sau cu alți cetățeni, care se pretind mari politicieni”, menționează fostul președinte.

Igor Dodon, care la moment nu deține nicio funcție în stat întreprinde în aceste zile o vizită de lucru la Moscova, pentru a discuta: „Chestiuni ce prezintă interes major pentru țara noastră, inclusiv legate de consolidarea relațiilor bilaterale în domeniile prioritare.”

Noutăţile partenerilor

comentarii: