image
Sursa foto: Jurnal.md

Deputați, despre noile restricții impuse de autorități: „Un scenariu scris la sediul PSRM”

Noile restricții care au fost anunțate cu puțin timp în urmă de autorități puteau fi introduse și fără declanșarea stării de urgență. De această părere sunt deputații Alexandru Jizdan, Mihai Popșoi și Alexandru Slusari, invitați în această seară la emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Unul dintre subiectele abordate și dezbătute în cadrul emisiunii a fost declanșarea stării de urgență și măsurile anunțate astăzi de autorități.

În acest context, Mihai Popșoi, vicepreședintele Parlamentului și deputat PAS, a declarat că: „Vreau să cred că aceste măsuri vor fi eficiente, însă sunt pragmatic și înțeleg că e puțin probabil. Am văzut astăzi, orașul este ca într-o zi de vară, toate terasele sunt pline, oamenii sunt destul de degajați, pentru că au văzut că pe parcursul anului statul nu a făcut mare treabă. Toate aceste restricții, cu excepția cea a SIS-ului puteau fi introduse fără stare de urgență. Vom vedea într-o săptămână, două care va fi efectul. Risc să presupun că chiar dacă vom avea o îmbunătățire a situației, aceasta nu va fi grație acestor măsuri, ci în pofida lor, pentru că vor evolua într-o situație favorabilă grație timpului de afară. Grija grupării criminale Dodon-Șor este amânarea alegerilor anticipate, pentru că ei înțeleg că asta le va fi sfârșitul”.

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, de asemenea este de părere că măsurile restrictive puteau fi impuse fără stare de urgență.

„Nu văd de ce trebuia introdusă starea de urgență, iar cele două măsuri legate de economie eu le cataloghez ca măsuri care vor genera corupția, întrucât formularea lor sunt atât de vagi. Care e efectul în combaterea pandemiei?! Nu am văzut o abordare sistemică, logică, legate de exemplu de trasnsport, n-am auzit nimic despre îmbunătățirea procesului de vaccinare. Păcat că vor suferi agenții economici și cetățenii”, a precizat Slusari.

Iar deputatul Partidului Democrat, Alexandru Jizdan, a declarat în cadrul emisiunii că declanșarea stării de urgență este doar un scenariu politic.

„Introducerea stării de urgență face parte dintr-un scenariu politic a PSRM și Partidul „Șor”, pentru că ieri în Parlament nu am mers așa cum au vrut ei. Guvernul trebuia să bată alarma încă de pe data de 13 februarie. Când s-au epuizat toate căile și scenariile ale PSRM-ului și ale acestei majorități parlamentare, au venit ieri repejor în Parlament. Și domnul Ciocoi înțelege că ce se întâmplă acum nu este un scenariu scris de Guvern ci un scenariu scris la sediul PSRM”, a punctat Jizdan.

De menționat este faptul că deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber, a refuzat invitația la emisiune.

Noile restricții impuse de Comisia Națională Situații Excepționale poate fi citite aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: