La Chișinău a fost deschis primul centru municipal de vaccinare împotriva Covid-19

Astăzi a fost deschis primul centru de vaccinare în municipiul Chișinău. Centrul a fost amenajat într-un sediu în centrul capitalei, pus la dispoziție de ASEM.

Foto: Captură video

Primii care vor fi imunizați împotriva Covid-19 vor fi cadrele didactice. Potrivit primarului general, Ion Ceban, astăzi vor fi vaccinate în jur de 200 de persoane.

Centrul de vaccinare dispune de un salon de terapie intensivă, iar persoanele care vor manifesta reacții adverse vor fi transmise în secția reanimare. 

Urmăriți live:



Centrul municipal de vaccinare va avea un program zilnic între orele 08:00-18:00 (în zilele de odihnă (08:00-15:00). În cadrul Centrului sunt amenajate 7 posturi de vaccinare, iar fiecare post va putea imuniza cca 150 de persoane, astfel capacitatea zilnică de vaccinare este de 1000 persoane.

Totodată, pentru eficientizarea și ordonarea procesului de vaccinare, în scopul evitării aglomerațiilor, imunizarea se va face printr-un sistem informațional de gestionare a fluxului de persoane în baza rândului electronic. Persoanele imunizate vor fi înregistrate în registrul electronic de evidență a vaccinărilor.

„Fiecărei persoane imunizate i se va elibera un certificat de vaccinare care va cuprinde următoarele informații: numele și prenumele persoanei vaccinate, vârsta, adresa, codul numeric personal (IDNP), date despre vaccin (doza 1 sau ulterior doza 2, denumirea vaccinului, seria lotului, data expirării), denumirea Centrului de Vaccinare și semnătura medicului-coordonator. Protecţia datelor cu caracter personal al celor vaccinați se va efectua conform legislației în vigoare”, a declarat Ion Ceban.



Procesul de vaccinare în cadrul Centrului va fi efectuat conform Planului național de imunizare anti-Covid-19 și anume vaccinarea populației conform etapei II și III de imunizare, în corespundere cu disponibilitatea și distribuirea prioritară a vaccinurilor autorizate.



Pub