Situația la frontieră: Peste 30 de persoane, documentate pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid-19

În ultimele 24 de ore în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12 278 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 5816 de traversări , dintre care 3894  treceri la frontiera moldo-română, 1217  treceri la frontiera cu Ucraina și 705 treceri a frontierei aeriene, iar alții 6462 au părăsit țara.

Foto:

În același  timp , pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat câteva  acțiuni ilegale:

- o persoană a încălcat regimul punctelor de trecere;

- 15 documente falsificate au fost depistate la trecerea frontierei de stat;

- două încălcări ale regulilor de folosire a vinietei;

- o persoană a fost identificată cu consemn național; 

- 34 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM);

Poliția de Frontieră menționează că nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19, totodată toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal. 

PTF-urile deschise traficului transfrontalier pot fi urmărite pe harta interactivă: https://www.border.gov.md/harta-punctelor-de-trecere-ale-frontierei-de-stat.

Poliția de Frontieră activează la nivel înalt  pentru a diminua riscul de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat la fel se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine cu strictețe.


Pub