Au vrut să treacă Prutul cu o barcă gonflabilă: Doi irakieni, reținuți de BMA la Leova

Angajații Direcției regionale Sud au acumulat probe concludente ce ar confirma intențiile a doi irakieni de a trece ilegal frontiera moldo-română. Străinii au fost depistați la sfârșitul săptămânii trecute în timp ce se deplasau spre râul Prut.

Foto:

Conform acțiunilor comune ale polițiștilor de frontieră din Direcție, angajaților IP Leova și reprezentanților Secției Sud a BMA  i-au reținut pe cei doi irakieni pe o stradă din orașul Leova. Tinerii, cu vârste de 22 și 24 de ani, erau echipați cu strictul necesar. În cadrul cercetării la fața locului, aceei doi nu au  prezenta acte de identitate și nici au justifice scopul aflării în regiune.

Ca urmare a fost cercetată direcția de deplasare a acestora, polițiștii de frontieră au depistat pe malul Prutului o barcă gonflabilă și vâsle.

După cercetările efectuate s-a stabilit identitatea străinilor și faptul că tinerii irakieni au intrat ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. La fel, există bănuială rezonabilă că persoanele urmau să ajungă ilegal în România, folosind barca pregătită în acest sens. 

Ca urmare, străinii au fost preluați de către ofițerii BMA și plasați la Centrul de plasament temporar până la luarea unei decizii față de ei.

Polițiștii de frontieră întreprind acțiuni în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, identificării tuturor persoanelor implicate și atragerii la răspundere pentru organizarea migrației ilegale.

Amintim că despre acest caz s-a aflat în dimineața de 31 martie, după ce BMA a plasat un comunicat pe pagina sa oficală.


Pub