De la Sandu, la Usatîi: Întrevederi cu ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, s-a întâlnit astăzi cu președinta țării, Maia Sandu. Cei doi au discutat ultimele evoluții politice, precum și situația sanitară din țară. În acest context a mulțumit Statelor Unite pentru contribuția considerabilă la platforma COVAX, datorită căreia țara noastră poate beneficia de vaccin gratuit și poate proteja oamenii aflați în prima linie a luptei cu pandemia. Tot astăzi, ambasadorul SUA a fost și la sediul Partidului Nostru, unde a purtat discuții cu Renato Usatîi.

Foto:

Maia Sandu și Dereck Hogan au discutat despre prioritățile de asistență ale SUA în Republica Moldova, în diverse domenii și a menționat importanța adaptării acestor priorități la realitățile pandemice, astfel încât ele să reflecte probleme imediate ale țării.

„Este vorba, mai ales, de atenuarea consecințelor sociale și economice ale crizei. Aici se înscrie atât sprijinirea micilor întreprinzători sau fermieri, crearea și îmbunătățirea serviciilor la nivel de comunitate, dezvoltarea oportunităților pentru tineri și femei, cât și combaterea corupției, susținerea democrației și a mass-media independente”, se arată într-un comunicat emis de președinție.


În cadrul întâlnirii, dintre Usatîi și Hogan, care s-a desfășurat la sediul central al Partidului Nostru, aceștia au abordat un spectru larg de chestiuni privind situația social-economică din Republica Moldova.

„Atenție deosebită am acordat situației epidemiologice și luptei împotriva răspândirii Covid-19 în municipiul Bălți, dar și în restul țării. De asemenea, am făcut un schimb de opinii despre ultimele evoluții de pe scena politică din R.Moldova. În acest context, mi-am expus opinia despre cum poate fi depășită criza politică, din punctul meu de vedere, și cum pot fi făcute adevărate schimbări în interesul cetățenilor. Astfel, am reiterat poziția Partidului Nostru, care este aceeași din toamna anului 2019 - alegeri parlamentare anticipate”, se arată într-un comunicat.



Pub