Principală  —  IMPORTANTE   —   CIOCOI: „Propunerile de măsuri pentru…

CIOCOI: „Propunerile de măsuri pentru încurajarea mediului de afaceri și susținerea agenților economici, precum și pentru protecția cetățenilor afectați de impunerea stării de urgență vor fi decise la următoarea ședință”

„Propunerile de măsuri pentru încurajarea mediului de afaceri și susținerea agenților economici, precum și pentru protecția cetățenilor afectați de impunerea stării de urgență vor fi decise la următoarea ședință”, a declarat prim-ministrul interimar joi, 1 aprilie, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Suntem în proces de analiză identificării surselor și mijloacelor financiare, pentru determinarea potențialelor acțiuni de susținere a populației și a mediului de afaceri. Propunerile de măsuri pentru încurajarea mediului de afaceri și susținerea agenților economici, precum și pentru protecția cetățenilor afectați de impunerea stării de urgență vor fi decise la următoarea ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale și vor fi expuse în următoarea decizie a acestei comisii”, a spus Aureliu Ciocoi, în cadrul unui briefing de presă.

Cabinetul de miniștri a votat marți, 30 martie hotărîrea de Guvern, care presupune transmiterea Parlamentului a unui raport al Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, privind necesitatea declarării stării de urgenţă.

Deputații din Parlamentul de la Chișinău au aprobat miercuri, 31 martie, proiectul de hotărâre al Guvernului în exercițiu cu privire la declararea stării de urgență. 52 de deputați au votat pentru instituirea stării de urgență în R. Moldova, pentru următoarele 60 de zile.