02:20:15 29.03.2024
Stiri

Slusari, despre „starea de urgență” instituită de PSRM-Partidul „ȘOR”. „E stare de DEMENȚĂ… Ciocoi nu vrea și nu poate fi prim-ministru. Nu are rost de cerut de la un Zaporojeț prestația unui BMW”

Actualitate 01.04.2021 10:48 Vizualizări1405 Autor: Ziarul National
Slusari, despre „starea de urgență” instituită de PSRM-Partidul „ȘOR”. „E stare de DEMENȚĂ… Ciocoi nu vrea și nu poate fi prim-ministru. Nu are rost de cerut de la un Zaporojeț prestația unui BMW”


Vicepreședintele Platformei „DA”, Alexandru Slusari, este convins că „starea de urgență” de 60 de zile, votată ieri de PSRM – Partidul „ȘOR”, nu a fost introdusă pentru a ajuta cetățenii, în condițiile în care nu sunt prevăzute acțiuni concrete de a ajuta moldovenii, dar în interesul a doi politicieni – Igor Dodon și Maia Sandu.

Potrivit lui Slusari, ar fi vorba, mai degrabă, de o „stare de demență”. Acesta a amintit că, pe 13 martie curent, Consiliul Suprem de Securitate (CSS) a recomandat introducerea unui lockdown (carantină - n.r.) pentru două săptămâni, iar Guvernul Ciocoi a ignorat propunerea.

„Președintele are atribuțiile necesare să solicite Parlamentului introducerii stării de urgență, cu anexarea unui plan detaliat de măsuri antiepidemice și social-economice privind sprijinul populației și businessului. Au trecut 17 zile și rolurile s-au inversat. Guvernul interimar, subit, naște într-o seară ideea instituirii stării de urgență, iar doamna Sandu și deputații PAS îl critică propunerea și înaintează amendamente. În mod normal, aceste amendamente urmau să fie propuse cu 15 zile în urmă și ar fi trebuit să fie o parte componență a planului șefului statului. Deci, iresponsabilitate crasă și jocuri politice”, a precizat acesta într-o postare pe Facebook.

Vicepreședintele Parlamentului a mai adăugat că nu are niciun fel de așteptări de la premierul interimar Aureliu Ciocoi, care ar vrea să plece din funcție.

„Nu am așteptat de la domnul Ciocoi niciun plan de acțiuni. Nu are rost de cerut de la un „Zaporojeț” prestația unui „BMW”. Domnul Ciocoi nu vrea și nu poate fi prim-ministru. Nici propriii miniștri nu îl ascultă. Dânsul nu gestionează eficient Comisia Națională Excepțională Sănătate Publică (CNESP), iar lucrurile nu se vor schimba. Dumnealui a fost desemnat drept țap ispășitor și înțelege acest lucru. Vrea să plece, însă Igor Dodon și Maia Sandu nu-i permit. Țara nu are nevoie acum de stare de urgență și înghețarea economiei. Atribuțiile CNESP sunt suficiente pentru gestionarea situației și introducerea anumitor restricții. Dar e nevoie de un guvern cu atribuții depline și de un prim-ministru competent și curajos, care în scurt timp să organizeze vaccinarea”.

Sursa citată a mai adăugat că, cel mai probabil, alegerile anticipate vor avea loc în toamnă.

„În realitate, ieri au fost amânate alegerile anticipate, probabil până în toamnă. R. Moldova a rămas în gestiunea unui guvern răsuflat în demisie, dar căruia i s-au acordat niște prerogative extinse. Ciocoi nu știe ce să facă cu aceste prerogative. Deocamdată mă opresc aici. Doar o singură întrebare am: cine își asumă responsabilitatea pentru tot dezastrul ce s-ar întâmpla în țara până la finele anului?”, a întrebat Alexandru Slusari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md