00:10:59 25.04.2024
Stiri

Un expert în sănătate publică recomandă autorităților să instituie CARANTINĂ: „Sistemul de sănătate este în colaps. Boala este diferită de cea de anul trecut. Trebuie să-i oprim acasă pe toți cei care pot fi opriți”

Actualitate 01.04.2021 10:55 Vizualizări1196 Autor: Ziarul National
Un expert în sănătate publică recomandă autorităților să instituie CARANTINĂ: „Sistemul de sănătate este în colaps. Boala este diferită de cea de anul trecut. Trebuie să-i oprim acasă pe toți cei care pot fi opriți”


Instituirea stării de urgență ar trebui urmată de o carantină aplicată pe teritoriul R. Moldova timp de cel puțin trei săptămâni, pentru a scădea numărul de infectări și decese din cauza COVID-19.

De această părere este experta în sănătate publică de la Chișinău, Ala Tocarciuc, care a salutat instituirea stării excepționale în R. Moldova.

CITIȚI și VIDEO // CORONAVIRUS: +1 871 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore și 45 de decese. R. Moldova se apropie de 5 000 de decese provocate de coronavirus

„Sistemul de sănătate este deja în colaps. La 1 martie mureau 20 de oameni, în ultima săptămână mor zilnic 40 - 45. Numărul de oameni bolnavi este mare. Acces la medic nu au toți. Boala e diferită de cea de anul trecut. Trebuie să-i oprim pe toți cei care pot fi opriți acasă. Să permitem numai medicilor și celor din agricultură să lucreze. În trei săptămâni se coboară valul și ieșim în Săptămâna Mare, facem Paștele și Blajinii, peste o săptămână după Blajini ne oprim iar. Rupem ce a mai rămas. Și trăim o vară liniștită!”, este sfatul specialistei.


Foto: Ala Tocarciuc, Facebook

Ala Tocarciuc taxează lipsa de determinare a autorităților care au instituit stare de urgență, însă fără acțiuni menite să descurajeze răspândirea pandemiei.

„Încă mai sper că avem oameni deștepți prin comisii și o să decidă corect. Este important să ieșim din această pandemie vii. Restul este mai puțin important”, susține Ala Tocarciuc.

CITIȚI și VIDEO // STARE de URGENȚĂ, decretată în R. Moldova până pe 30 mai: Prognoza medicilor ar fi înregistrarea a 80 - 100 de morți pe zi din cauza COVID-19 în următoarea perioadă

Menționăm că Parlamentul a instituit, la solicitarea Guvernului interimar, stare de urgență până la 30 mai, fără să anunțe și ce va presupune această decizie. Premierul Aureliu Ciocoi a declarat că nu este vorba de instituirea unei carantine în R. Moldova. Opoziția, însă, a acuzat guvernarea că a luat această decizie anume acum pentru a amâna dizolvarea Parlamentului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md