11:45:31 25.04.2024
Stiri

Românii, inclusiv BASARABENII cu cetățenia României, pot alege cu ce ser să fie imunizaţi. Ce se schimbă la platforma de vaccinare din România

Actualitate 01.04.2021 11:43 Vizualizări2860 Autor: Ziarul National
Românii, inclusiv BASARABENII cu cetățenia României, pot alege cu ce ser să fie imunizaţi. Ce se schimbă la platforma de vaccinare din România


De pe 1 aprilie, românii ştiu ce ser există la fiecare centru de vaccinare şi îl pot alege, informează Mediafax.ro.

Românii vor şti ce vaccin este folosit în fiecare centru de vaccinare, aşa că alegând centrul, pot alege inclusiv şi serul. Numai că cei care parte dintre oamenii incluşi în etapa a treia a campaniei de vaccinare vor avea de aşteptat, prioritate având cei din etapa întâi şi etapa a doua. Totuşi, aceştia pot primi o estimare a timpului care se va scurge până în momentul vaccinării.

Organizatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă, spune că vor avea loc mai multe schimbări, astfel încât să crească numărul celor care vor fi vaccinaţi.

„Pe 6 aprilie urmează sa creştem numarul de persoane care se vaccineaza pe cabinet de la 60 la 90 de persoane pe zi. Astfel vom creşte capacitatea de vaccinare pentru fiecare centru şi de la 13 aprilie deschidem încă 120 de cabinete cu vaccin de la Pfizer. 80.000 de oameni se vor putea vaccina în fiecare zi cu vaccin Pfizer”, promite Valeriu Gheorghiţă. La aceştia, se vor adăuga şi cei vaccinaţi cu Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson, în jur de 50 000 în fiecare zi.

Cu AstraZeneca şi Johnson&Johnson se poate vaccina şi la medicul de familie, dar abia la sfârşitul lui aprilie.

Patru milioane de oameni vor fi vaccinaţi până la Paşte, promit organizatorii campaniei de vaccinare. Efectele vaccinării se văd, deocamdată, în centrele rezidenţiale sau la cei dializaţi care au fost imunizaţi.

De menționat că de vaccin pot beneficia și basarabenii cu cetățenia română. Mai întâi, verificați platforma vaccin.live pentru a vedea locurile disponibile la centrele de vaccinare din fiecare localitate, apoi creați un cont pe programare.vaccinare-covid.ro, completând formularul necesar, inclusiv pentru apropiați, până la zece persoane într-un cont. Menționăm că, pentru a ajunge în România, ai nevoie de un test negativ la COVID-19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md