/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO/ Dodon: Rusia va dona Republicii Moldova 180 de mii de doze de vaccin Sputnik-V

missing
01 aprilie 2021, ora 20:19

180 de mii de doze de vaccin Sputnik-V vor ajunge în țara noastră în cel mai apropiat timp. Cel puțin asta susține liderul socialiștilor, Igor Dodon, care se află într-o vizită la Moscova. 

„Vă anunț că autoritățile ruse au dat curs solicitării Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi, dar și a rugăminților mele, în perioada când eram președinte al Republicii Moldova. Federația Rusă a decis să ne ofere cu titlu de gratuit 180 de mii de doze de vaccin Sputnik-V, inclusiv 60 de mii pentru regiunea transnistreană. Primul lot va ajunge la Chișinău în următoarele zile. Totodată, am informat autoritățile ruse că Republica Moldova este gata să cumpere 500 de mii de doze de vaccin Sputnik-V”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat pentru un an de zile trei seruri împotriva Covid-19: Pfizer, AstraZeneca și Sputnik-V. Agenția Europeană a Medicamentului nu a autorizat încă vaccinul rusesc.

Amintim că, campania de vaccinare în Republica Moldova a început la 2 martie, după ce țara noastră a recepționat un lot de vaccin anti Covid-19 donat de Guvernul României. Este vorba de peste 21.000 de doze de AstraZeneca.

Sursa: Facebook/Igor Dodon

Sursa: Facebook/Igor Dodon

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram