/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Usatîi susține că la sediul PSRM ar fi fost organizată o ședință a Guvernului, prezidată de Dodon

missing
01 aprilie 2021, ora 20:36

O întrunire neformală a Cabinetului de Miniștri ar fi avut loc la sediul central al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Despre aceasta a anunțat liderul Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, menționând că la întâlnirea respectivă s-ar fi decis instituirea stării de urgență, care ulterior a fost anunțată la ședința Executivului din 30 martie.

„Când Dodon, ca un simplu președinte PSRM, luni, la orele 19:00, acum recent, organizează ședința Guvernului în oficiul PSRM. Zic voi nu ați încurcat nimic, poate ei s-au întâlnit la un ceai, la o cafea? Nu, e ședința Guvernului. Întreb ce se discută? Introducerea stării de urgență. Ședința Guvernului este condusă de Dodon? Persoana care m-a contacta mi-a zis: Dacă vii acum repede o să vezi, sunt aici, începând cu domnul Ciocoi, câțiva lipsesc” a declarat Renato Usatîi în platoul TV8.

Întrebat de moderatoarea emisiunii, jurnalista Mariana Rață, cine a participat la acea ședință, Renato Usatîi a declarat că nu ține minte sigur. Totuși, Usatîi susține că deciziile importante au fost luate la sediul central al PSRM.

„Dvs. puteți să-l întrebați (n. red. Aureliu Ciocoi). Ulterior, tot ce a avut loc marți seara, când a ieșit domnul Nagacevschi cu inițiativa de a introduce stare de urgență, ca atare ședința Guvernului închisă a avut loc seara la sediul central al PSRM. Marți erau doar declarații pentru popor”, a adăugat liderul PN.

Pentru o reacție în acest sens l-am contactat pe premierul interimar, Aureliu Ciocoi, însă acesta nu ne-a răspuns. Totodată, l-am contactat și pe purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Daniel Vodă, care va veni ulterior cu detalii în acest sens.

Amintim că, luni, 29 martie, în urma consultărilor cu PSRM și Partidul „ȘOR”, președinta Maia Sandu a anunțat că sesizează Curtea Constituțională pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a Parlamentului.

Ulterior, la data de 30 martie Guvernul adoptă un proiect de hotărâre privind solicitarea de declarare a stării de urgență, proiect votat la data de 31 martie în Parlament de deputații PSRM-„Șor”.

Mai jos puteți urmări emisiunea „Cutia Neagră” din data de 1 aprilie, cu participarea liderului PN, Renato Usatîi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram