image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Viteza excesivă a luat viața a 41 de persoane de la începutul anului

În primele trei luni ale anului 2021 din cauza vitezei, s-au produs 423 accidente în trafic, în urma cărora, 41 de persoane au decedat iar 475 de persoane s-au ales cu diferite traumatisme. Majoritatea accidentelor au loc din cauza nerespectării vitezei adecvate condițiilor rutiere și conducerii în stare de ebrietate, anunță Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP.

La 27-28 martie, Direcția prevenire din cadrul INSP, a realizat o operațiune de monitorizare și au constatat multiple încălcări din partea șoferilor nocturni din capitală.

Unul dintre șoferii depistați în stare de ebrietate, a înregistrat concentrația de 0.92 promile în aerul expirat, limita permisă fiind până la 0.15 promile, astfel conducătorul auto riscă o pedeapsă penală pentru acțiunile sale.

Daniel Mazepa, Șef secție Direcția a precizat că operațiunea a avut loc cu utilizarea a două mașini de patrulă cu semne distinctive ale Poliției și a unei mașini capcană, fără semne distinctive, cu sistem radar, pentru a depista șoferii care nu respectă Regulamentul circulației rutiere. Ca rezultat, au fost întocmite 9 procese-verbale.

Oleg Rusu, șeful secției Direcția prevenire, a declarat că au fost depistate mai multe încălcări, printre care depășirea limitei de viteză de către unii șoferi iresponsabili care dezvoltă viteza de 120-150 km/h prin oraș. „Viața ne încearcă greu în Pandemie, spitalele sunt pline, medicii extenuați, nu vă expuneți riscurilor suplimentare. Asemenea acțiuni de monitorizare vor mai fi întreprinse, împreună cu colegii de la poliția de patrulare”, a anunțat Oleg Rusu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: