image
Sursa foto: Jurnal.md

Cum comentează Maia Sandu posibilitatea de a contesta la CC decizia de instituire a stării de urgență votată de PSRM-Șor

Republica Moldova este într-o situație dramatică, iar presiunea pe sistemul medical este enormă. Pornind de la această situație dificilă Guvernul trebuie să propună măsuri concrete pentru a reduce numărul de îmbolnăviri în caz contrar, decizia votată azi de majoritatea PSRM-Șor de instituire a stării de urgență, ar putea fi contestată. Despre aceasta a declarat președintele Maia Sandu în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la JurnalTV.

„Pornind de la situația dificilă în care ne aflăm, vreau să sper că Guvernul, chiar dacă azi s-a prezentat nepregătit la Parlament, o să vină cu niște măsuri concrete și o să spună, iată, ce înseamnă starea de urgență și în două, trei săptămâni reducem substanțial numărul de îmbolnăviri și reducem presiunea pe spitale. Vreau să văd acest lucru, iar dacă voi vedea exact aceeași atitudine ca și până acum, nicio diferență comparativ cu ce a fost până la introducerea stării de urgență atunci clar vor exista toate argumentele să punem la îndoială că acesta este doar un spectacol politic și îmi rezerv dreptul să acționez”, a spus Maia Sandu.

Amintim că Parlamentul a decis azi instituirea stării de urgență pentru 60 de zile, în legătură cu situația gravă de Covid-19 care se atestă la momentul actual în Republica Moldova. O solicitare în acest sens a venit din partea premierului interimar Aureliu Ciocoi, care a declarat de la tribuna centrală a Parlamentului că situația epidemiologică din țară s-a agravat, iar numărul deceselor a crescut cu peste 30 la sută în ultimele două săptămâni.

În pofida acestui fapt instituirea stării de urgență a fost votată în lipsa unor măsuri și a unui plan concret de ameliorare a situației pandemice. În același timp liderul socialiștilor Igor Dodon a declarat că nu dorește restricții adiționale.

Deputații din opoziție consideră că în aceste circumstanțe actuala majoritate nu urmărește decât amânarea alegerilor anticipate, deoarece pe timpul stării de urgență Parlamentul nu poate fi dizolvat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: