Ion Chicu a anunțat cum se va numi partidul său. Cine va face parte din formațiunea politică

Fostul prim-ministru, Ion Chicu, lansează o nouă formațiune politică. Este vorba de Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM). Acesta a menționat că obiectivul principal al partidului constă în dezvoltarea și modernizarea țării, și anume prin consolidarea societății și integrarea statului R. Moldova în Uniunea Europeană.


Foto: UNIMEDIA

„Împreună cu mai mulți colegi am creat Grupul de inițiativă pentru înregistrarea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

Obiectivul principal al PDCM constă în dezvoltarea și modernizarea Țării noastre Republica Moldova, prin consolidarea societății și integrarea statului nostru în Uniunea Europeană”, a scris fostul prim-ministru pe pagina sa de Facebook. 

Din echipa partidului face parte Viorica Dumbrăveanu (ex-Ministru MSMPS), Vasile Tomuz (Vicedirector Institutul Mamei și Copilului), Anatol Usatîi (ex-Ministru MEI), Iulia Costin (Director ODIMM),  Marina Golovaci (Vicedirector Asociația Medicală Teritorială Buiucani), Liliana Iaconi (Secretar general al Guvernului), Alexandru Botnari (Primar mun.Hâncești).

Sorina Ciobanu (Director Școala de muzică din or. Șoldănești), Dl Mihail Catan (Primar s. Molești, Ialoveni), Ivan Gheorghiu (Secretar de stat MECC), Alexandru Holostenco (Director Spitalul de Copii „Valentin Ignatenco”), Victor Coadă (antreprenor, ex-Director SFS), Natalia Postică (șef adjunct de Direcție Cancelaria de stat), Marin Alla (angajat al Cancelariei de stat, expert în drepturile omului și relațiile interetnice), Elena Gavriliță (sef Direcție MSMPS), Luigi Savoia (specialist în strategie de marketing și comunicare), Djulieta Popescu (sef Direcție MSMPS), Iulian Oltu (Director Spitalul de Dermatologie și Maladii comunicabile), Marin Ursachi (Director IP "Baza auto a Cancelariei de stat"), Eugen Bălțat (Coordonator al inițiativei SOS-minor).

Acesta a mai menționat că principalul deziderat al noului partid va fi integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. 

„Principalul nostru deziderat este crearea tuturor condițiilor pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, deoarece aceasta este singura posibilitate de a ne păstra statalitatea, de a crește nivelul de trai al oamenilor și de a valorifica oportunitățile de dezvoltare contemporane.

Integrarea în UE este și unica șansă de reintegrare a regiunii transnistrene. Realizarea obiectivului de integrare europeană va fi un suport în plus năzuințelor noastre de a construi relații de cooperare, bazate pe respect reciproc cu toate țările lumii, în special cu partenerii noștri strategici”, a scris Chicu.


Pub