Protestele în stil de dans, eficiente: Scuarul de la Universitatea Creangă revine în posesia capitalei

Scuarul din preajma Universității Ion Creangă și a Clubului Sportiv de Dans Codreanca va reveni în domeniul public al municipiului Chișinău. Acesta urmează  să fie amenajat și modernizat. Proiectul de decizie a fost aprobat în cadrul Consiliului Municipal Chișinău.

Foto:

Primarul general al capitalei Ion Ceban, a venit cu o reacție pe pagina sa oficială de Facebook, unde a precizat că „lupta pentru acest teren se duce din 2015, iar decizia de astăzi urmărește protejarea proprietății municipale prin trecerea din domeniul privat în domeniul public”.

Potrivit lui Ceban, de-a lungul anilor mai multe spații din Chișinău au fost preluate în mod abuziv. 


Pe parcursul anilor mai multe spații au fost preluate prin scheme frauduloase, cu ocuparea abuzivă a terenurilor inclusiv a spațiilor verzi, exemplu este și Restaurantul Doina cu care suntem în proces de judecată, în cadrul căruia cei din urmă solicită obligarea primăriei de a elibera acte permisive în vederea edificării unei clădiri imense în Parcul Trandafirilor din sectorul Botanica”, a punctat edilul capitalei.

Totodată, primarul capitalei susține că Primăria municipiului Chișinău a inițiat mai multe procese care urmăresc trecerea bunurilor ce constituie proprietatea municipiului din domeniul privat în domeniul public pentru a nu putea fi privatizate și utilizate în scheme frauduloase.



 


Pub